Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 499 Kč ZDARMA

Jak zacházet s mobilem ve velkém horku

Jak zacházet s mobilem ve velkém horku

 

Počasí může ovlivnit chod mobilního telefonu. Mnohdy ho příliš vysoké teploty vyřadí i z úplného provozu. Je dobré si to uvědomit dříve, než bude pozdě.

 

Mobilní telefon a letní horké dny

Příliš vysoké teploty nesvědčí ani lidskému organismu, natož tak jemné mechanice, jako jsou mobilní telefony. Podle statistik se maximální provozní teplota odhaduje na 40°C, ale samozřejmě přehřívání začíná již mnohem dříve. Mávnete rukou, že takové teploty doma nedosáhnete? Bohužel mnohdy si ani neuvědomíte, co děláte za chyby, kdy snadno může k přehřívání dojít a dokonce to nemusí být zakončeno ani šťastným koncem. Drobné komponenty a to platí od baterie, procesor až po vodiče, rozhodně nemají teplo v oblibě. Jak zacházet s mobilem ve velkém horku, to je skutečně otázka na tělo. Přesto to lze a pojďme si některé možnosti ukázat.

  • V první řadě nenechávat mobilní telefon na přímém slunci, kdy sluneční paprsky vyzařují skutečně vysoké teploty. 
  • Teploty v autě dosahují v letních měsících neskutečně vysoké hodnoty, v tomto případě to rozhodně neprospěje ani této elektronice. 
  • Jenomže ani pláž nebo odpočinek na sluníčku u vody není ideální.
  • Problémy mohou nastat, i když používáte mobilní telefon jako navigaci. Většinou se při této aplikaci výrazně zvýší odběr baterie, což již samo o sobě dostatečně telefon zahřeje. Poté je nutné připojit aparát na nabíječku, která se postará opět další přísun tepla a nemluvě o sluníčku, které přímo praží na palubní desku. Tohle je skutečně vražedná kombinace. 

To je pouze malý výčet běžných situací, které v létě provozujete a zapomínáte na to, jak váš mobilní telefon reaguje.

 

Co s tím? 

Počasí se přikázat nedá, tudíž je třeba se vyvarovat toho, aby na displej příliš svítilo sluníčko. V případě používání navigace v autě je ideální pouvažovat o držáku do ventilace, která bude telefon příjemně chladit. Rovněž je třeba si dát pozor i doma při nabíjení, protože když budou sluneční paprsky dopadat na telefon, rozhodně můžete počítat s jeho přehřátím. Určitě telefon vyndat z obalu, případně ho vypnout a chvíli ho nechat odpočívat. Také je dobré popřemýšlet o jeho častém používání v horkých dnech. Není problém si dokonce nainstalovat aplikaci, která upozorní na případné přehřátí.