Doprava Balíkovna - 49 Kč → Nad 599 Kč ZDARMA

Jak vybrat USB flash disk

Jak vybrat USB flash disk

Mějte všechny důležité dokumenty a fotografie pro případ potřeby zálohované na USB flash disku. Díky jeho kompaktní velikost je tak můžete mít kdykoliv po ruce.

USB flash disky

Přenosné USB flash disky, neboli také lidově řečeno „flešky“, jsou ideální volbou, pokud si chcete zálohovat nějaký objem důležitých dat. Záleží ovšem na jejich rozsahu, a proto v případě většího objemu, sáhněte raději po disku s větší kapacitou. Pokud jde jen o pár gigabytů, pak se vám taková „fleška“ hravě vejde i do kapsy. Jejich výhodou je vysoká výkonnost a rychlost a snadno vám tak umožní přesouvat různé typy souborů mezi dvěma zařízeními. 

Jakou zvolit kapacitu a rychlost disku?

Jedním z nejdůležitějších parametrů je kapacita daného USB flash disku. V tomto ohledu záleží na vás, pro jaký typ souborů jej budete primárně používat. Pokud se jedná o různé dokumenty například ve Wordu, případně pár fotek, vystačíte si s menší kapacitou. Pokud ovšem máte v plánu na něj ukládat různá videa, případně fotky větší velikosti, sáhněte raději po vyšší kapacitě.

Pro srovnání disk o velikosti kolem 4 GB pojme jeden film, 800 písniček nebo až 1.000 fotografií. Disk s kapacitou 8 GB už pojme 2 filmy, 1.600 písniček a až 2.000 fotografií.

Záleží i na rychlosti daného zařízení. Od toho se pak bude odvíjet doba trvání konkrétního přenosu souborů mezi dvěma zařízeními. Větší soubory se vám pak u zařízení s nižší přenosovou rychlostí budou nahrávat poměrně dlouho. Zvažte proto, zda raději nesáhnout po variantě s vyšší rychlostí.

Praktické vlastnosti, které oceníte

U USB flash disků oceníte nejrůznější vlastnosti. Je jim například vysoká odolnost nebo možnost připnutí na poutko či na klíče. 

Některé typy mohou být také voděodolné či mrazuvzdorné. Vaše data tak budou perfektně ochráněna, ať už budete mít váš flash disk kdekoliv.

Vhod vám může přijít i možnost zabezpečení. Vaše data si tak můžete na disku chytře zašifrovat a předejít tak jejich možnému zneužití jinou osobou v případě krádeže a podobně.